19:00

Torsångs IF

Referat: Horndals IF - Torsångs IF

Horndals IF - Torsångs IF 1-4 (0-2)

Förlust med 1-4 i en jämn match där spelövertaget växlade lite fram och tillbaka.
Skillnaden var att Torsång satt sina chanser medan vi inte riktigt fick till det i våra avslut.

0-1 kom redan efter 8 minuter på hörna där vi missade att nicka bort bollen.
Efter det hade vi övertaget en 10-minutersperiod utan att kunna forcera in bollen i mål.
Efter det svängde spelet tillbaka till Torsångs favör igen under ca 10 minuter.
De hade då också ett fleratal hörnor som bevis på att de hade lite spelövertag.

Sista kvarten av första halvlek svänger spelet över till vår fördel igen.
Riktigt tråkigt att Torsång fick straff tilldelat på övertid (hur domaren nu hittade den övertiden).
Straffen i sig inget att säga något om och bortalaget kunde således på sista sparken i första halvlek gå till halvtidspaus med 0-2 i bagaget.

Andra halvlek är ganska lik den första.
Vi har tålamod och fortsätter våra försök till eget spel.
Det gav resultat genom reducering till 1-2 efter 12 minuters spel. Långt patenterat inkast av Johan Eklind som Tomas Karlsson-Mård enkelt skarvade vidare via nick in i mål.
Medans skribenten antecknade vårt mål så passade Torsång (i stort sett omgående efter avspark) på att göra 1-3 efter en djupledsboll där vi inte rktigt hängde med i svängarna.

Med 20 minuter kvar flyttade vi upp spelet genom att bara köra en 3-backlinje.
OK försök att reducera men det ville sig inte riktigt.
Istället kunde Torsång fastställa slutresultatet till 1-4 efter en smart frispelning på frispark med 6 minuter kvar att spela.

Extra beröm till unge Nahom Gebremdhin som gjorde ett lugnt och stabilt intryck på högerbacksplats.

Lite oro efter en del skadekänningar på matchen. Har till nästa match en del spelare som jobbar eller är bortresta.
Tur att vi ändå har så pass många spelare som vi har i nuläget.
Laget tas ut efter torsdagens träning. Tänk på att höra av er om ni kan vara med på matchen nu på måndag eller inte!
Det gäller såklart också om man inte kan vara med på veckans träningar.